Anasayfa Haberler Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan "Direkt Turizm Hamlesi"
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan "Direkt Turizm Hamlesi" e-Posta

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü'nde THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile turizm sektörü için havayolu ulaşımı hatlarını geliştirme konusunda hazırlanan "Direkt Turizm Hamlesi" protokolünü imzaladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "THY, çok ciddi bir çalışmayla 2019 Nisan sezonu itibarıyla 13 hatta, 67 frekansla Antalya, Bodrum, Dalaman, İzmir havalimanlarına business class uçuşlarını başlatıyor. Çok ihtiyacımız olan bir nokta nitelikli turizm açısından, bunu bu sene itibarıyla hayata geçiriyoruz. 5 yıl içinde 67 olan frekans sayısı 143'e çıkacak yani bu şekilde tutmayacağız, arttırarak devam ettireceğiz." dedi.

Törende konuşan Ersoy, yeni dönemle turist sayıları kadar nitelikli turistlerin de çok önemli olduğunu söylemlerinde dile getirdiklerini hatırlattı.

Ersoy, "Nitelikli turist istiyoruz." demenin çok kolay, gerçekleştirmenin zor olduğunu ve çok kapsamlı bir çalışma gerektirdiğini ifade ederek, "İlk çalışmaları geçen haftalarda Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptık. Birinci konu nedir nitelikli turizmde? İnsan kaynakları, yani personel. Doğru personel oluşturabilmek, yetiştirebilmek için ilk çalışmamızı Milli Eğitim Bakanlığı ile birkaç hafta önce bir protokolle 'Yeni Nesil Turizm Meslek Liseleri'ni eğitim programına katarak başladık. Önümüzdeki yıldan itibaren 2 lisanı, İngilizce ve Rusçayı çok iyi bilen, Arapça, Çince, Almanca ve Fransızca'dan herhangi birinde seçmeli eğitim veren, yani iki lisanı çok iyi, bir lisanı iyi derecede öğreten, kolej statüsünde yeni turizm meslek liselerini hayata geçiriyoruz."diye konuştu.

İnsan kaynakları için çok önemli olan personelin lojman ihtiyaçlarının da bugüne kadar yapılan bazı tahsis ihalelerinde gözden kaçtığını dile getiren Ersoy, bundan sonraki tahsis ihalelerinde mutlaka personel lojmanlarına da yer vereceklerini, daha önce personel lojmanı olmayan tahsis arazilerinin de yeniden düzenleneceğini anlattı.