|
Anadolu Isuzu’nun geleneksel iftar yemekleri Tüm Otobüsçüler Federasyonu ve Turizm Taşımacıları Derneği üyelerine verdiği iftar ile start aldı.
Anadolu Isuzu’nun geleneksel hale gelen iftar yemekleri TOF ve TTDER üyelerine verdiği iftar ile başladı. Gecenin ev sahipliğini Anadolu Isuzu Genel Müdürü Ömer Lütfi Ablay, Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay ile Pazarlama Müdürü Efe Yazıcı yaptı. Isuzu’nun A takımı konuklarını kapıda karşıladı. Gecenin konukları arasında TOF Başkanı ve Ulusoy Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, TTDER Başkanı Sümer Yığıcı ve Genel Sekreter Nusret Ertürk, İSTAB Başkanı Hakan Orduhan ile çok sayıda turizm taşımacısı vardı.
Tamay; “Ticari araçta iyileşme hızı beklenilenin altında“
Yemeğin ardından sıra sektörü konuşmaya geldi. Ev sahibi sıfatı ile kürsüye çıkan Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Müdürü Fatih Tamay, ticari araç pazarındaki gelişmeleri değerlendirdi. Pazarın geçen seneye oranla iyiye doğru gidiş işaretleri verdiğini söyleyen Tamay ticari araçtaki iyileşme hızının binek otomobile göre oldukça az olduğunu bunun da kendilerini düşündürdüğünü belirtti. Tamay; “Ticari araçtaki iyileşme otomobil kadar iyi değil. Biz yüzde 50’den daha fazla artış olmalıydı. Ancak geriye kalan son aydan umutluyuz.” dedi.
Küçük otobüs lideri
Tamay, 2010’un ilk 7 ayında Isuzu’nun yine küçük otobüs lideri olduğunu, küçük otobüste yapılan ihracatın da yüzde 60’ından fazlasını yine Isuzu’nun gerçekleştirdiğini gururla anlattı. Geçen yıl pazara sunulan Novo serisinin önemli filolara girme başarısı gösterdiğini kaydeden Tamay, önümüzdeki 4 ayda da Novo’nun Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin filolarına gireceğini söyledi. “Novo özellikle İstanbul ve Antalya’da çok önemli mevziler elde etti, ciddi rakamlarda teslimatı gerçekleştirdik” diyen Tamay, Novo’nun 27 kişilik otobüs segmentinde rakiplerine oranla en az yakıtı yaktığını belirtti. Amaçlarının taşımacıların giderlerini azaltmak olduğunu ifadeden Fatih Tamay; “Bizi izlemeye devam edin, sizin gelirinizi artıracak teknolojileri hayata geçirmeye devam edeceğiz“ diyerek sözlerine nokta koydu.
Yıldırım “Otobüse binenler halinde memnun, otobüsçü değil”
Tamay’dan sonra kürsüye gelen TOF Başkanı ve Ulusoy Genel Müdür Mustafa Yıldırım ise otobüsçülük sektörünün zor günler yaşadığını söyledi. Akaryakıt fiyatları sürekli artıyor işletme giderleri yükseliyor, otobüs sayısı durmadan artıyor, rekabet mantık sınırlarının ötesinde devam ediyor“ diyen Yıldırım otobüse binen yolcuların halinden memnun olduğun u ama otobüsçülerin olmadığını kaydetti. Otobüsçülerin geçmişi aradığını savunan Yıldırım sektörün en büyük handikapının hakkını aramaması olduğunu söyledi.
Yıldırım konuşmasında Ulaştırma Bakanlığı’na da yüklendi. Bakanlığın otobüs sektörüne “Dar ayakkabı giydirdiğini, başka sektörlerin önünün açarken otobüsçülerin önünü kapadığını dile getiren Yıldırım sektöre şu çağrıda bulundu: "Şehirlerarası yolcu taşımacılığı kaosa sürükleniyor. Yeteri kadar destek alamıyoruz. Şimdi yapmamız gereken önümüzdeki yıl yapılacak seçimler öncesinde hükümete sektörün analizini çıkaran bir rapor hazırlamak olmalı. Bunun için tüm sektör bir araya gelmeli ve sivil toplum örgütlerine bu çalışmada destek verilmeli.”
Kısa bir konuşma da TTDER Başkanı Sümer Yığıcı yaptı. Bu iftarların kesintisiz 15 yıldır devam ettiğini vurgulayan Yığıcı, turizm taşımacılarını kuyumculara benzetti. Kuyumcuların da altını alıp işleyip değerli taşlarla bezeyerek satışa sunduğunu anlatan Yığıcı; “Bizim yaptığımız da aynı. Şoförü alıyoruz, eğitiyoruz ve malımızı teslim ediyoruz. Ondan da kaliteli hizmet, her gün traş olmasını, temiz pak giyinmesini, taşıdığı turistin dilinde az da olsa konuşmasını bekliyoruz“ dedi.
Anadolu Isuzu’nun iftar yemeği neşeli bir havada geçerken kapıda bekleyen Novo’lar da katılımcılara tanıtıldı.
Elif ÖZYILMAZ/Oya KAYA www.tasimacilar.com
|